Merhaba,
Ben Coşkun Taşdemir , yazılım mühendisiyim. Bu sitede başta gömülü sistemler olmak üzere değişik konularda yazılarımı sizlerle paylaşıyorum. Gömülü sistemler konusunun çok önemli olduğunu düşünüyor ve bu konunun ülkemizde mümkün olduğunca tanınması için ufak da olsa katkıda bulunmak istiyorum.
Üniversite yıllarımda tanıştığım dijital elektronik ve mikroişlemcilerin o harika dünyasını keşfettikten sonra bu alana odaklandım. Üniversite mezuniyeti ve askerlik görevi sonrası şu anki adıyla Baykar Savunma firmasında İnsansız Hava Aracı projelerinde gömülü yazılım mühendisi olarak çalıştım. Bu süre zarfında hem ülkemizde daha yeni yeni oluşan harika bir alanda çalışma fırsatı buldum hem de görev-kritik gömülü sistemler alanında tecrübe kazandım. Bundan sonra da Siemens Türkiye ve farklı firmalarda yazılım mühendisi olarak çalıştım. Türkiye’de olduğum 2019 yılında da kendi şirketimi kurarak sektördeki çeşitli firmalar için eğitim ve danışmanlık hizmetleri verdim.
Arduino platformu üzerine basılmış 2 kitabım bulunuyor. 2012 yılında piyaya sürülen Arduino kitabım konu üzerine yayınlanmış ilk Türkçe kitap oldu.
Sakarya Üniversitesi – Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde lisans, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği ve Bilgi Üniversitesi’nde de İş yönetimi (MBA) bölümlerinden yüksek lisans derecelerim var.
Bir süredir yurtdışında yazılım mühendisi olarak çalışıyorum. Bunun yanında yazılar yazmaya ve Youtube kanalımda videolar paylaşmaya devam ediyorum. Paylaşımlarım için beni sosyal medya hesaplarımdan ve Youtube kanalımdan takip edebilirsiniz.
Ayrıca Facebook üzerinde web sitemi beğenebilir, yazdığım yazılara oradan da ulaşabilirsiniz:
Bu özenli çalışma her türlü tebriği hak ediyor. Sitenin tamamını incelediğimizde sektör ve toplum için ne kadar önemli bir çalışma yaptığınız ortada. Paylaşımların için tekrar tekrar teşekkürler.
Merhaba Çoşkun Bey,
Nette Tavsiyelerim adlı yazınıza ulaştım, tam da benim aradığım gibi bir yazıydı.Sonra bloğunuza ulaştım.Gerçekten emeğinize sağlık, güzel benim ,lg,m, geçen oldukca yazı buldum. Sizinle tanışmayı isterdim.Başarılarınızın devamını dilerim. A.Kemal
Merhabalar..
üniversite hakkındaki yazınız isabetli olduğu apAçık ortada..
Çevremde benim gibi hobi olarak uğraşan arkadaşlara bakıyorum tamamen farklı sektörlerde çalıştıkları halde yazılım alanında (sistem programlama)gayet başarılılar. Bence kodlama bir sanat değil bir felsefedir..
İyi günler ;
Elektronik mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim. Staj yapmak için önerebileceğiniz alanlar ve şirketler var mı acaba ? Ayrıca hangi alana yönelmem gerektiğine de tam olarak kara veremedım :S – yani secmeli dersleri elektroniğin hangi alanlarında yoğunluklu seçeyım?-
Geri bildirimde bulunmanız dileğiyle.
Saygılarımla..
Not : Bende elektronik muhendisi hakkındaki yazınızı okuyarak sitenizi keşfettim. Teşekkürler 🙂
Hocam benim için çok değerlisiniz. Ezbere dayalı eğitim sistemini bozmak için bence işi çok iyi anlamak gerekir. Sizde işinize çok hakimsiniz. Umarım kanalınız daha popüler bi hale gelir. Diğerlerinde soru işareti kalan herşeyi videolarınızda yanıtlamışsınız. Udemy’den yada Patreon.com dan hesap açarsanız sevinirim. Ben gibi düşünen herkesin ufakta olsa katkısı olursa böyle eğitici videoların devamı daha kolay gelebilir. Emekleriniz için teşekkürler hocam…
Çok teşekkürler. Şu an Udemy’yi düşünmüyorum ancak Patreon hesabı açma konusunu değerlendireceğim.
Çoşkun hocam, Sakarya karasu dan yazıyorum.drone ve uçuş kontrolcüsü ile ilgiliyim memurum ama bu işi öğrenmeye hevesliyim,internetten veri tarama bir yere kadar ondan sonra siz değerli hocalarımızdan beklenti içindeyiz. 16 motorlu ve 12 motorlu drone yapmak için öğrenmeye araştırmaya başladım stm32-F7 geliştirme kartı kullanmak istiyorum, Hangi seriyi seçmeliyim. Kart sağlam olmalıydın süre uçuş kontrolcüsü olarak?kullanabilmeli Yazılımı desteği olmali