ARM ile oynamak için ucuz bir kit arıyorsanız ST Microelectronics firmasının STM32 discovery kiti işinizi görebilir. Üzerinde ST32 serisi 32 bit ARM-Cortex-M3 çekirdekli STM32F100RB mikrodenetleyici bulunuyor. USB ile içerisine derlediğiniz yazılımları atabilirsiniz. Ayrıca bu kit ile birlikte çalışabilmek için Keil, Attolic ve IAR firmalarının geliştirme yazılımlarının deneme sürümlerini kullanabilirsiniz.
STM32 Discover kiti Farnell’in sitesi üzerinden satın alınabilir. Firmanın Türkiye temsilcisi Yıldırım Elektronik.
Kitle ilgili bilgi için: ttp://www.st.com/internet/evalboard/product/250863.jsp
STM32F100RB MCU hakkında bilgiler: http://www.st.com/internet/mcu/product/216844.jsp
Keil: http://www.keil.com
Attolic: http://www.atollic.com/index.php/targets/stm32
Farnell: http://tr.farnell.com
Yıldırım Elektronik: http://www.yildirimelektronik.com/
Merhaba,
İşlemcinin datasheet’ini incelediğimde 1.25 DMIPS/MHZ çıktı. İşlemci 24MHz de çalışıyor. Ben bunu bir projemde kullanmak istiyorum. Projemde max. 25us’lik bir sürede A/D çevrimi bir kaç matematiksel çevrim ve PID kullanıp bunu pwm çıkışına yansıtmalıyım. Normalde projelerimde hep PIC kullandım ama artık daha üst seviye bir işlemciye adım atmak istiyorum. Bildiğiniz gibi PIC her bir komutu 4 saykılda işliyor. En başta yazdığım terimlerden ben çıkaramadım acaba bu işlemcinin tam olarak hızı nedir? yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba,
STM32F4 Discovery Kartını kullanabilirsiniz. Onun üzerindeki İşlemci 168 Mhz ancak bu değerlere dikkat etmek gerekiyor. Biraz pazarlama taktiği var bu değerlerde de. Yalnız 25 us çok düşük bir değer, bu kadar hızlı çalıştırmanız gerekiyor mu gerçekten çevrimi?