Bloguma yazı eklemeyeli biraz zaman oldu. Bugün de son gelişmeler ve durumlarla ilgili havadisleri paylaşmak istiyorum:
- Arduino kitabım 4. baskısını yaptı. Bu elbette beni oldukça sevindiren bir gelişme. Arduino kitabını yazmaya, Dikeyeksen yayınevi genel yayın yönetmeni Suat Özdemirci’nin yaptığı teklif ile başlamıştım. Aslında bu tür özel bir konuda ve oldukça dar bir kesime hitap eden konunun, çok fazla satacağından ikimizin de pek bir umudu yoktu. Ancak kitap 4. baskıya kadar ulaştı ve şu an Dikeyeksen yayınlarının en çok satan kitaplarından birisi oldu. Bunda Robotistan.com üzerinde kitabımla birlikte satılan başlangıç setinin de büyük katkısı oldu. Bu set ile insanlar malzeme arama sıkıntısı olmadan kitaptaki örnekleri yapabilme şansını kavuştular. Ayrıca bazı bölümlerde kitabımın ders kitabı olarak kullanıldığını duymak da beni çok mutlu ediyor. Bu artan ilgi, ülkemizde bu konuların daha da gelişeceğinin habercisi.
- Aslında bir süredir benim de kafamda olan ve ilk kitapla ilgili gelen yorumlarda da gelen talepler doğrultusunda yeni bir Arduino kitabı yazmaya başladım. Bu, biraz ilk kitabın tamamlayıcısı gibi, daha farklı uygulamaların olduğu bir içeriğe sahip olacak. Bu tür bir kitabı yazmak oldukça efor gerektiriyor ama altından kalkabilirim umarım. Çıkış için bir tarih veremiyorum ama içerik olarak tatmin edici olması için çalışıyorum.
- Suat Özdemirci‘nin Dikeyeksen Yayınları bünyesinde Arduino ve diğer konularda eğitimler düzenleme planı var. Bu konularda ülkemizde gerçekten büyük bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bu konuda görüş ve taleplerinizi yayınevine iletebilir ve kendilerini sıkıştırabilirsiniz. Bu çalışmalar için kendilerini de cesaretlendirmiş olursunuz.
-
Geçtiğimiz hafta Pozitron firmasının düzenlediği Google Glass tanıtım etkinliğine katıldım. Google Glass’ı deneme ve programlanması hakkında bilgi alma şansımız oldu. Açıkçası Google Glass konusunda hayalkırıklığına uğradım. Hiç de öyle tanıtım videolarındaki gibi bir deneyim sunmadığını gördüm. Ayrıca piyasaya çıkış tarihi de 2014’ün ikinci yarısı olacakmış. Bu süre içinde başka firmaların daha başarılı ürünler piyasaya süreceğini düşünüyorum. Etkinlik için Pozitron firması çalışanı arkadaşlara teşekkür ediyorum. Etkinlik ve Google Glass hakkında daha geniş bir yazıyı şuradan okuyabilirsiniz.
- Ahmet Alpat geçen hafta blogunda donanım girişimcileri için potansiyel taşıyan konular hakkında güzel bir blog yazısı yazdı, okumanızı öneririm.
- Arduino konusunda çok soru alıyorum. Maalesef hepsine cevap verme şansım olmuyor. Lütfen projelerinizle ilgili soruları forum.arduinoturkiye.com adresindeki forumumuzda sorun. Böylelikle diğer arkadaşlar da sizlere yardımcı olabilir. Tabi siz de bildiğiniz konularda başka arkadaşlara yardımcı olursanız çok seviniriz. Ayrıca yaptığınız projeleri anlatan yazılar yazmak istiyorsanız size site üzerinde yazarlık da verebiliriz. Bu konuda Türkçe içeriğe katkıda bulunacak arkadaşlar arıyoruz.
- Google bloglara gelen arama kelimelerini gizleme konusunda iyice sıkı davranmaya başladı. Dolayısıyla siteme gelenlerin hangi kelimeleri aratarak geldiklerini görmem daha da zorlaştı. Ancak en popüler sayfalardan gördüğüm kadarıyla ARM konusu ve “tavsiyeler” adlı yazım oldukça ilgi görüyor. Tavsiyeler yazımda bahsettiğim konuları daha da genişleterek bir kitap haline getirme fikrim var. Bu konuda geri bildirimlere ihtiyacım var. Lütfen görüşlerinizi iletişim formu ile bana iletin.
Coşkun Hocam merhabalar ben Sakarya Üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim yazılarınızı çok büyük bir keyifle okuyorum.Gerçekten çok faydalı paylaşımlarınız var.1. sınıf öğrencisi olduğumdan alanımla ilgili hem teorik hem de pratik fazla bilgiye sahip değilm.Ve anadolu lisesi çıkışlıyım.Tavsiyelerinizi de okudum gerçekten çok değerli paylaşımlar bizler için.Ben de sizin gibi kendi alanımda çok gelişmek istiyorum.Bunun için de sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.Açıkçası sizinle irtibata geçmek istiyorum mümkün olursa ?